23.6.12

Blog reklamlarına tık = +1 Yardım

Herkese tekrar merhaba,

Aslında uzun zamandır düşündüğüm ve blogumu da kullanarak gerçekleştirmek istediğim bir proje var.

Aslına bakarsanız, bu zamana kadar bir çok sosyal ve bilimsel alanda proje yürüttüm diyebilirim ama bu sefer  elimden gelenin en iyisini yaparak başka insanlara yardım da etmek istiyorum. Peki neden?

17 yaşında aslında olabildiğince elinden geldiğinin en iyisini yapan biriyim ve çok uzun zamandır yazıyorum sadece blogda da değil. Aklıma geldikçe düşündükçe... Önceleri bloga reklam almayı hiç düşünmedim.

Ama bir düşündüm ve aklıma bir fikir geldi. Acaba reklam alsam, insanlar tıklasa ve gelecek maddi kazanç (burada en kısa zaman için 3-4 aylık süreç) ile ben bir yardım kuruluşuna yardım etsem? Sonuçta okuduğum için çalışmıyorum ama birçok açıdan yardıma ihtiyacı olan birçok insan,dernek,vakıf var. Elimde böyle bir imkan varken neden kullanmayım ve kendi emeğimle ürettiğim bu blogdan bir gelir sağlamayayım?

Şimdi bu fikri burada hayata geçirmek için ve yardımlarınıza ihtiyacım olduğu için yazıyorum. Aslında yazmamak için direndim önce etik gelmedi ama duyurmazsam da reklam gelirleri artmaz diye şimdi yazıyorum. Eğer reklamlara tıklarsanız her tıklayışınız sonucu bu blogdan günlük bir kazanç alacağım, bu kazanç birikecek ve ben herkesçe bilinen ve sadece ve sadece yardım etmek amacıyla kurulmuş bir vakfa/derneğe yardım edeceğim.(Henüz resmi görüşmeler bitmediği için buraya yazamıyorum) 

Sonuç olarak,

Bir tık, benim yapmaya hazırlandığım yardıma +1 kazanç. Lütfen duyurun, desteklerinizi bekliyoruum!

Şimdiden teşekkürler.

Selin.

13.6.12

kendimi kendimden çıkarsam...


Yakın zamanda bunu anladım, çok düşünmek gerçekten sadece probleme sebebiyet veriyor,
insanın bazen, "amaan ne olacaksa olsun" demesi gerektiğine inanır oldum,
o kadar farklı formatta şeyi bir arada götürmeye çalışan, bu arada da tökezlemeyi kabul edemeyen bir insan olunca çok düşünmek de kaçınılmaz oluyor.
Bilen bilir, okulda sıramı herhangi bir olayı(!) olasılıkları yazarak değerlendirmişliğim bile var. (her zaman)
Ah bir de ayrıntılar!
Beni bitiren bu ayrıntılar olacak zaten, ama ayrıntıları düşünmenin iyi yönleri de yok değil,
bakalım ilerleyen zamanlarda görürüm hangi tarafı daha baskın.
Genel olarak bakacak olursam, her ne kadar diğer taraf daha kolay olsa da zoru seçmenin sonunun daha iyi olduğuna da inanıyorum, bu yazıdan çıkaracağım sonuçsa galiba orta yolu bulmaya çalışmak.
-Bu yıl bitsin, gerçekten bu çok düşünme işini bırakacağım, cidden, bazı şeyler yaklaştıkça insan panik oluyor. Ne yapacağını bilemiyor ve düşünmeye başlıyor halini.
Not: Bazı yazılarımda kendimle konuşuyorum galiba, kendimle kararlaştırmaya çalışıyorum bir şeyleri. bu da onlardan biri oldu. Bu arada kendi içinde de uzlaşması gerekebiliyor insanın ne demişler "kendimi kendimden çıkarsam sıfır kalmaz."

daha çok müzik

Müzik dinlemek,
Yaşadığını anlamak,
huzur bulmak,
en kolay şekilde kaçmak,
bütün hislerinizin en kolay şekilde,
1-2 dk'da açıklanmasına destek olmak.
Ben 3 yıldır kulaklıksız yaşayamıyorum,
ders çalışmaya başladım başlayalı böyle galiba,
eskiden karşıydım, hayır insan ikisinden de verim alamaz diyordum ama,
müzik olmasa beni o masada hiçbir şey tutamazdı galiba,
her şarkının günü,zamanı olduğuna da inanıyorum,
bazen hiçbir şey ifade etmeyen şarkılar bir günde favoriniz olabiliyor.
*artık kulaklıksız bir hiçim diyorum, 
ve evet kulaklığım devasa görünebilir ama dediğim gibi fazlasıyla kullanıyorum, o yüzden ses ne kadar kaliteli çıkarsa o kadar iyi galiba kulaklıktan.
ve biliyorum keşfetmem gereken "daha çoook" iyi müzik var.


12.6.12

Evet 100. kez geri döndüm sana blogum

Ciddi ciddi geri döndüm hem de!
Eski gönderilerime bakıyorum da liseye başladığımdan beri bi düzene otutturamamışım blog yayınımı, üstüne her yazdığım gönderide de blogumdan af dilemişim. 
Doğru!
Lise son sınıfı geçerken bakıyorum da lise hayatıma ne kadar meşguldum! Bunu burada meşgul bir kız olduğumu belirtmek için söylemiyorum, 11. sınıfta fazla mesai yaptım,okul bitti, proje başladı, proje sergileri ve dönüşünde sınavlar, ortama tekrar alış.O kadar iş yaptım ama iyi ki yaptım! Kesinlikle en verimli yılıydı lise hayatımın ve 12. sınıfta umarım 11 kadar verimli olur.
Şimdi sınav var belki ama ben hiçbir zaman tek bir şey ile geçiremedim zamanımı muhtemelen 12'de de yapacak bir şeyler bulurum. Bulmalıyım. Yoksa bunalırım. Mesela oturup sadece ders çalışamıyorum, müzik de dinlemem arada resim de çizmem, düşünmem, sorgulamam da lazım. İyi bir özellik mi bilmiyorum ama şunu biliyorum ki bu sayede hala ders çalışabiliyorum.
Mesela burda en son çizdiğim resim var ders çalışırken,mükemmel değil ama yorum sizin,
Tatil nasıl gidiyor peki? Ders çalışmaya çalışmak ve youtube arasında geçen bir tatil söz konusu şimdilik, ilerleyen günlerde şans da yanımda olursa daha da güzel olacağına inanıyorum. Şansımı yaratmaya çalışıyorum. Bakalım bekleyip göreceğim. 
Peki neden geri döndüm, bu sefer hayırlı bir iş için de döndüm, ilerleyen zamanlarda açıklayacağım umarım ama daha da önemlisi, yazmak için döndüm, yazmaya bu yıl vakit buldum ama kendim için yazmak, düşündüğümü yazmak, yazmak için yazmak, daha çok yazmak için. Yazmak kendimi anlatmanın, doğru anlatmanın en kolay ve etkili yolu çünkü. Evet, ilerleyen günlerde blogum hala aktif olacağı için - :)- bu zamana kadar neler yaptığımdan uzuun uzuun bahsedeceğim. Bu arada Instagram bağımlısı oldum bi günde, oradan da çok fotoğraf çekeceğim, bloguma da yükleyeceğim nasıl olacak bakalım.
Şimdiliik, 
Tekrar Merhaba!